TTO Sloop & Infra

3 handige huisvestingstips voor ondernemers

Als ondernemer krijg je te maken met allerlei huisvestingsvraagstukken. Fons kan je helpen met slimme oplossingen op maat. Vanuit zijn ervaring met (her)ontwikkeling op bedrijventerreinen kan hij je heel gericht en praktisch adviseren. Of hij brengt je in contact met een specialist die je vragen kan beantwoorden. Je kunt bij Fons terecht met vragen over nieuwbouw, verbouw, vergunningen, juridische kwesties en verduurzaming. 

In dit artikel deelt Fons drie handige huisvestingstips voor ondernemers.
 
Tip 1: laat een bodemrapport maken – ook bij huur!
 
Als je een bedrijfspand of kavel koopt, is het gebruikelijk om een bodemonderzoek te laten doen. Ook wanneer je als ondernemer een bedrijfsruimte huurt, is het raadzaam bij aanvang van de huurovereenkomst een bodemrapport te laten maken.

Er zijn twee redenen waarom Fons dit adviseert. Allereerst is het natuurlijk goed om te weten of het pand dat je wilt gaan huren wel op schone grond staat, om verrassingen achteraf te voorkomen. Daarnaast ben je bij afloop van de huurovereenkomst vaak verplicht om een bodemrapport te laten maken. Dan is een 0- situatiebepaling bij aanvang van je huurcontract natuurlijk erg handig!
 
Tip 2: maak een goede businesscase
 

Krijg jij als ondernemer te maken met een huisvestingsvraagstuk? Zorg dan middels een quick scan voor een overzichtelijke en haalbare businesscase voor je huisvesting. Fons kan je hierbij helpen. Belangrijk is o.a. rekening te houden met toekomstige groei van je onderneming, maar ook met tijden waarin het minder gaat. Ben je in beide gevallen (financieel) goed voorbereid?
 
Een mooi voorbeeld van wat Fons voor een groeiende onderneming kan betekenen, kun je lezen in de casus van P&M Express: “Fons bood nét dat helpende handje om het in één keer goed te doen.”

Tip 3: kijk verder dan huisvesting en maak slimme keuzes
 
Huisvestingskosten bedragen vaak slechts 5% van de jaarlijkse bedrijfskosten. Heb dus niet alleen maar oog voor je huisvestingskosten, maar kijk vooral naar hoe je de overige bedrijfskosten kunt laten dalen. Want dat zorgt voor een verbetering van het rendement van je onderneming. Fons adviseert vooral te kijken naar:het verbeteren van bedrijfsprocessen met daarbij de logistieke inrichting;
​slimme verduurzaming (kijk op de site van BOM voor een voorbeeld).​Zo hielp Fons bijvoorbeeld Bierens Machinefabrieken en AllPress Metals.
 
Wat kan Fons voor jouw onderneming betekenen?
Voor het verbeteren van interne bedrijfsprocessen en hulp bij het maken van een goede businesscase kan Fons je verder helpen en indien nodig in verbinding brengen met beproefde externe adviseurs. Wil je een vrijblijvende afspraak plannen? Of heb je een andere vraag? Stuur Fons dan een e-mail of bel Fons op 013 – 20 322 40. 

Meer weten?

Wil je kennismaken met Fons? Weten wat hij wellicht voor je kan betekenen?
Of heb je een concrete vraag? Vul het formulier in en Fons neemt contact met je op.
Zo snel mogelijk. Z doen we dat in Tilburg.
Overig nieuws
 • Heeft jouw pand al een Energielabel C?
  Vanaf 2023 moeten alle kantoorpanden minimaal een energielabel C hebben. Wat houdt dit eigenlijk in?
 • Huisvestingstip: Denk flexibel
  Flexibele huisvesting is essentieel bij veranderende activiteiten van een onderneming. In dit artikel deelt Fons daarom een handige huisvestingstip over flexibel denken. 
 • Brabantse bedrijventerreinen 2017
  ​De provincie Noord-Brabant heeft afspraken gemaakt met de Brabantse regio’s om vraag en aanbod aan ruimte met elkaar in evenwicht te brengen. Deze afspraken vormen de basis voor vraaggerichte ontwikkeling van bedrijventerreinen.
 • Wolfs Trucks, gebruikte trucks & trailers en verhuur
  Twee locaties verhuizen naar één nieuwe locatie, dat is de wens die Wolfs Trucks B.V. heeft. Het bedrijf dat zich richt op de inkoop, verkoop en verhuur van trucks en trailers kwam met deze uitdaging bij Fons terecht. 
 • Samenwerkingsovereenkomst truckparking ondertekend
  Al eerder werd bekend dat de truckparking er zou gaan komen, maar nu is het officieel. De partijen hebben gezamenlijk een tijdelijke truckparking aan de Letostraat op bedrijventerrein Vossenberg gerealiseerd. 
 • Railport Brabant onder de aandacht op Chinese TV
  Een Chinese televisiezender heeft een documentaire over Railport Brabant gemaakt. Hierin komt het eerste project van Fons in samenwerking met GVT Group of Logistics ruimschoots aan bod. 
 • Fons: n loket voor huisvestingsvraagstukken in Tilburg
  Ondernemers die niet meer op de juiste plek zitten met hun bedrijf, waarvan het pand te klein of juist te groot wordt, of zelfs al een idee hebben voor een nieuwe invulling van het bedrijfspand, kunnen vanaf vandaag terecht bij Fons.
 • Nieuwe website live!
  Vanaf 17 juni 2016 is de nieuwe website van Fons live!

De volgende bedrijven kozen voor Fons: