TTO Sloop & Infra

Fons: één loket voor huisvestingsvraagstukken in Tilburg

Ondernemers die niet meer op de juiste plek zitten met hun bedrijf, waarvan het pand te klein of juist te groot wordt, of zelfs al een idee hebben voor een nieuwe invulling van het bedrijfspand, kunnen vanaf vandaag terecht bij Fons. ‘Hij’ adviseert, brengt ondernemers indien nodig in contact met andere partijen én financiert. Praktisch, voortvarend en ondernemend.
 
Wie is Fons?
Fons (voorheen Lokaal Herstructurerings Fonds Tilburg) is een samenwerkingsverband tussen Gemeente Tilburg en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Fons helpt ondernemers bij optimale huisvestingsoplossingen op Tilburgse bedrijventerreinen. Dat doet Fons niet alleen voor, maar bovenal samen met de ondernemer. Fons begrijpt waar ondernemers tegenaan lopen, als het om huisvesting gaat. En Fons weet hoe je dat oplost.
 
“Dankzij Fons konden we vervroegd een extra investering doen.”, aldus Patrick in ’t Ven, directeur P&M Express. Het sneltransport- en koeriersbedrijf zocht meer ruimte en een representatief alternatief voor zijn gedateerde pand. De firma kocht 2 aangrenzende percelen - op Kraaiven - met een pand bijna 3 keer zo groot als de bestaande huisvesting.
Met de financiering van Fons heeft het bedrijf gelijk de hele locatie gerevitaliseerd, in plaats van een gefaseerde aanpak. Uiteindelijk bleek dat direct een uitgelezen kans om vervroegd extra groei te realiseren.
Lees het hele referentieverhaal op deze pagina.

Voor wie is Fons er?
Fons is er voor ondernemers. Maar ook voor anderen die zich met de huisvesting van bedrijven bezighouden, zoals projectontwikkelaars en beleggers. Voor alle partijen die een beroep willen doen op een team van ervaren sparringpartners op het gebied van planontwikkeling, financiën en contractvorming. Specialisten uit alle disciplines die nodig zijn om ervoor te zorgen dat ondernemers vooruit kunnen. Zó doen we dat in Tilburg.
Ben Santbergen (BOM) is vanuit Fons het eerste aanspreekpunt voor de ondernemer. “Een ondernemer écht verder helpen, daar gaat het om”, stelt Santbergen. Vanuit zijn ruime ervaring vertaalt hij specifieke huisvestingsvragen naar slimme oplossingen op maat.
 

Meer weten?

Wil je kennismaken met Fons? Weten wat hij wellicht voor je kan betekenen?
Of heb je een concrete vraag? Vul het formulier in en Fons neemt contact met je op.
Zo snel mogelijk. Zó doen we dat in Tilburg.
Overig nieuws
 • Heeft jouw pand al een Energielabel C?
  Vanaf 2023 moeten alle kantoorpanden minimaal een energielabel C hebben. Wat houdt dit eigenlijk in?
 • Huisvestingstip: Denk flexibel
  Flexibele huisvesting is essentieel bij veranderende activiteiten van een onderneming. In dit artikel deelt Fons daarom een handige huisvestingstip over flexibel denken. 
 • 3 handige huisvestingstips voor ondernemers
  Als ondernemer krijg je te maken met allerlei huisvestingsvraagstukken. Fons kan je helpen met slimme oplossingen op maat op het gebied van nieuwbouw, verbouw, vergunningen, juridische kwesties en verduurzaming.
 • Brabantse bedrijventerreinen 2017
  ​De provincie Noord-Brabant heeft afspraken gemaakt met de Brabantse regio’s om vraag en aanbod aan ruimte met elkaar in evenwicht te brengen. Deze afspraken vormen de basis voor vraaggerichte ontwikkeling van bedrijventerreinen.
 • Wolfs Trucks, gebruikte trucks & trailers en verhuur
  Twee locaties verhuizen naar één nieuwe locatie, dat is de wens die Wolfs Trucks B.V. heeft. Het bedrijf dat zich richt op de inkoop, verkoop en verhuur van trucks en trailers kwam met deze uitdaging bij Fons terecht. 
 • Samenwerkingsovereenkomst truckparking ondertekend
  Al eerder werd bekend dat de truckparking er zou gaan komen, maar nu is het officieel. De partijen hebben gezamenlijk een tijdelijke truckparking aan de Letostraat op bedrijventerrein Vossenberg gerealiseerd. 
 • Railport Brabant onder de aandacht op Chinese TV
  Een Chinese televisiezender heeft een documentaire over Railport Brabant gemaakt. Hierin komt het eerste project van Fons in samenwerking met GVT Group of Logistics ruimschoots aan bod. 
 • Nieuwe website live!
  Vanaf 17 juni 2016 is de nieuwe website van Fons live!

De volgende bedrijven kozen voor Fons: