TTO Sloop & Infra

Heeft jouw pand al een Energielabel C?

Sinds 2015 moeten kantoorpanden een energielabel hebben bij verkoop of verhuur. Op dit moment worden er nog geen eisen gesteld aan de hoogte van het label. In 2023 gaat dit veranderen. Vanaf dan moeten alle kantoorpanden minimaal een energielabel C hebben.

Wat dit voor jou betekent en wat Fons Tilburg kan betekenen, lees je hieronder.

Energielabel C, wat is dat?
De energiezuinigheid van een pand, wordt aangegeven met de Energie-Index. Hoe lager de index, hoe zuiniger het pand. Energielabel C betekent dat het pand een Energie-Index heeft van 1,3 of beter. Welke waarde een pand krijgt is afhankelijk van enkele factoren. Dit heeft onder andere te maken met het bouwjaar, isolatiewaarden, glastypen, aanwezige installaties en de gebruikersfunctie van het pand. In 2023 moet ieder kantoorpand, groter dan 100 m2, minimaal energielabel C hebben. De inschatting is dat meer dan de helft van alle kantoren in Nederland maatregelen moeten nemen om aan deze nieuwe verplichting te voldoen.

Waarom moet ieder pand een energielabel hebben?
De overheid wil in 2050 een energie-neutrale gebouwde omgeving. Deze verplichting is een eerste stap in die richting. Daarnaast is het werkklimaat in een pand met Energielabel C (of hoger) beter en zorgt het voor meer comfort voor de gebruikers.

Een aantal panden is vooralsnog vrijgesteld van het energielabel C:
 • monumenten;
 • alleenstaande gebouwen met een gebruikersoppervlakte kleiner dan 50 m2;
 • gebouwen bedoeld voor religieuze activiteiten;
 • een gebouw dat onteigend is en wordt gesloopt;
 • tijdelijke gebouwen met een gebruiksduur van maximaal 2 jaar.
Waar kan ik zien welk label mijn pand heeft en wat kost het?
Je kunt online op www.ep-online.nl kijken welke label jouw pand nu heeft. Heeft jouw pand al energielabel C, B of A? Dan hoef je (voorlopig) niets te doen. Houd wel rekening met het feit dat op termijn (gezegd wordt 2030) je pand misschien label A moet hebben.

Als jouw pand nu nog geen energielabel C heeft, zal je aanpassingen moeten doen. Hiervoor kun je een gecertificeerde deskundige het pand op laten meten of om advies vragen. De kosten hiervan verschillen en zijn afhankelijk van de specifieke situatie. Via de Energiebesparingsverkenner Kantoren kun je een indicatie krijgen van de aanpassingen die noodzakelijk zijn.
 
Hoe kan Fons Tilburg mij helpen?
Fons Tilburg assisteert je bij de stappen die genomen moeten worden om tot het label C te komen, en kan de juiste verbindingen leggen met adviseurs en leveranciers. 
 
Daarnaast kan Fons Tilburg je ondersteunen met financieringen voor de investeringen die nodig zijn.

Wil je een vrijblijvende afspraak plannen en meer informatie ontvangen omtrent de stappen die gezet moeten worden voor het verkrijgen van label C? Of heb je een andere vraag? Stuur Fons dan een e-mail of bel Fons op
013 – 20 322 40.

Meer weten?

Wil je kennismaken met Fons? Weten wat hij wellicht voor je kan betekenen?
Of heb je een concrete vraag? Vul het formulier in en Fons neemt contact met je op.
Zo snel mogelijk. Z doen we dat in Tilburg.
Overig nieuws
 • Huisvestingstip: Denk flexibel
  Flexibele huisvesting is essentieel bij veranderende activiteiten van een onderneming. In dit artikel deelt Fons daarom een handige huisvestingstip over flexibel denken. 
 • 3 handige huisvestingstips voor ondernemers
  Als ondernemer krijg je te maken met allerlei huisvestingsvraagstukken. Fons kan je helpen met slimme oplossingen op maat op het gebied van nieuwbouw, verbouw, vergunningen, juridische kwesties en verduurzaming.
 • Brabantse bedrijventerreinen 2017
  ​De provincie Noord-Brabant heeft afspraken gemaakt met de Brabantse regio’s om vraag en aanbod aan ruimte met elkaar in evenwicht te brengen. Deze afspraken vormen de basis voor vraaggerichte ontwikkeling van bedrijventerreinen.
 • Wolfs Trucks, gebruikte trucks & trailers en verhuur
  Twee locaties verhuizen naar één nieuwe locatie, dat is de wens die Wolfs Trucks B.V. heeft. Het bedrijf dat zich richt op de inkoop, verkoop en verhuur van trucks en trailers kwam met deze uitdaging bij Fons terecht. 
 • Samenwerkingsovereenkomst truckparking ondertekend
  Al eerder werd bekend dat de truckparking er zou gaan komen, maar nu is het officieel. De partijen hebben gezamenlijk een tijdelijke truckparking aan de Letostraat op bedrijventerrein Vossenberg gerealiseerd. 
 • Railport Brabant onder de aandacht op Chinese TV
  Een Chinese televisiezender heeft een documentaire over Railport Brabant gemaakt. Hierin komt het eerste project van Fons in samenwerking met GVT Group of Logistics ruimschoots aan bod. 
 • Fons: n loket voor huisvestingsvraagstukken in Tilburg
  Ondernemers die niet meer op de juiste plek zitten met hun bedrijf, waarvan het pand te klein of juist te groot wordt, of zelfs al een idee hebben voor een nieuwe invulling van het bedrijfspand, kunnen vanaf vandaag terecht bij Fons.
 • Nieuwe website live!
  Vanaf 17 juni 2016 is de nieuwe website van Fons live!

De volgende bedrijven kozen voor Fons: