TTO Sloop & Infra

Railport Brabant onder de aandacht op Chinese TV

Een Chinese televisiezender heeft een documentaire over Railport Brabant gemaakt. Hierin komt het eerste project van Fons in samenwerking met GVT Group of Logistics ruimschoots aan bod. Een project dat in Tilburg startte en inmiddels letterlijk helemaal tot in China loopt.
 
Railport
In februari 2016 verschenen de eerste berichten omtrent de nieuwe logistieke treinverbinding van China naar Tilburg door het inzetten van het nieuwe spoortraject voor elektrische locomotieven. Railport wordt nu in een Chinese documentaire betiteld als "Gateway to Europe" en zet Tilburg internationaal op de kaart als logistieke topregio.
 
Duurzaam en effectief
Goederenvervoer per spoor is sneller dan over het water en goedkoper dan door de lucht. Bovendien zijn er veel minder vrachtwagenritten nodig. Naast de duurzame voordelen en tijdswinst is het elektrische vervoer volgens de initiatiefnemers ook goedkoper en heeft het project een gunstig effect op het verminderen van de verkeersdrukte in de omgeving.
 
Tilburg als logistieke hotspot
“Inmiddels doet de China trein één keer per week Railport Brabant aan. Dat is toch geweldig!” aldus Wil Versteijnen, algemeen directeur GVT Group of Logistics. Momenteel wordt deze treinverbinding en Tilburg als logistieke hotspot nog verder onder de aandacht gebracht in China. Door GVT Group of Logistics, maar dus ook door de Chinese TV.
Chinese TV
Voor degenen die de beelden willen terugkijken: in deze uitzending van CCTV2 komt Tilburg vanaf 15.49 tot 22.00 minuten aan bod. Voor degenen die geen Chinees verstaan of lezen: de beelden spreken boekdelen. Ook zien we een interview met wethouder Erik de Ridder en met Wil Versteijnen van GVT Group of Logistics.
 
Fons als motor
Als het aan Fons ligt, volgen er nog meer (internationale) projecten die bijdragen aan het verbeteren van de logistiek in en rondom Tilburg. Fons geeft ondernemers bij de ontwikkeling van hun plannen ruggensteun. Niet alleen in de zin van financiering, maar ook als adviseur en verbinder. Fons denkt mee over de haalbaarheid en de mogelijkheden op korte en lange termijn. Railport is gerealiseerd door GVT Group of Logistics met hulp van Fons.
 
Wil je weten wat Fons voor jouw logistiek kan betekenen?
Of heb je een andere vraag? Stuur Fons dan een e-mail of bel Fons op 013 – 20 322 40.
 

Meer weten?

Wil je kennismaken met Fons? Weten wat hij wellicht voor je kan betekenen?
Of heb je een concrete vraag? Vul het formulier in en Fons neemt contact met je op.
Zo snel mogelijk. Z doen we dat in Tilburg.
Overig nieuws
 • Heeft jouw pand al een Energielabel C?
  Vanaf 2023 moeten alle kantoorpanden minimaal een energielabel C hebben. Wat houdt dit eigenlijk in?
 • Huisvestingstip: Denk flexibel
  Flexibele huisvesting is essentieel bij veranderende activiteiten van een onderneming. In dit artikel deelt Fons daarom een handige huisvestingstip over flexibel denken. 
 • 3 handige huisvestingstips voor ondernemers
  Als ondernemer krijg je te maken met allerlei huisvestingsvraagstukken. Fons kan je helpen met slimme oplossingen op maat op het gebied van nieuwbouw, verbouw, vergunningen, juridische kwesties en verduurzaming.
 • Brabantse bedrijventerreinen 2017
  ​De provincie Noord-Brabant heeft afspraken gemaakt met de Brabantse regio’s om vraag en aanbod aan ruimte met elkaar in evenwicht te brengen. Deze afspraken vormen de basis voor vraaggerichte ontwikkeling van bedrijventerreinen.
 • Wolfs Trucks, gebruikte trucks & trailers en verhuur
  Twee locaties verhuizen naar één nieuwe locatie, dat is de wens die Wolfs Trucks B.V. heeft. Het bedrijf dat zich richt op de inkoop, verkoop en verhuur van trucks en trailers kwam met deze uitdaging bij Fons terecht. 
 • Samenwerkingsovereenkomst truckparking ondertekend
  Al eerder werd bekend dat de truckparking er zou gaan komen, maar nu is het officieel. De partijen hebben gezamenlijk een tijdelijke truckparking aan de Letostraat op bedrijventerrein Vossenberg gerealiseerd. 
 • Fons: n loket voor huisvestingsvraagstukken in Tilburg
  Ondernemers die niet meer op de juiste plek zitten met hun bedrijf, waarvan het pand te klein of juist te groot wordt, of zelfs al een idee hebben voor een nieuwe invulling van het bedrijfspand, kunnen vanaf vandaag terecht bij Fons.
 • Nieuwe website live!
  Vanaf 17 juni 2016 is de nieuwe website van Fons live!

De volgende bedrijven kozen voor Fons: