AllPress Metals, metaalbewerking

“Mede dankzij een financiering van Fons kunnen we nu echt uit de voeten”
In 2009 maakte de voormalige Metaalwaren Fabriek Tilburg (MFT) een veelbelovende doorstart onder de naam AllPress Metals. Het internationaal georiënteerde metaalverwerkingsbedrijf, dat werkt voor de automotive industrie, huurde een aantal sterk verouderde hallen op bedrijventerrein Loven. “Dankzij de inzet van GVT-directeur Wil Versteijnen en een financiering door Fons, beschikken we nu over moderne huisvesting waar we echt uit de voeten kunnen,” aldus managing director Wim van den Dries. “Een solide fundament voor verdere groei.”
 
GVT verzorgde jarenlang transporten voor MFT. Versteijnen had al meerdere malen aan de Duitse vastgoedeigenaar te kennen gegeven dat hij het terrein van MFT wel wilde overnemen. In 2015 kwam het tot een deal en werd een plan ontwikkeld voor herindeling van het perceel. Op een deel van het terrein dat AllPress huurde, zou een nieuwe hal worden gebouwd waar de metaalverwerker naartoe kon verhuizen. Van den Dries: “De heer Versteijnen zou de financiering van de bouw op zich nemen, maar het verplaatsen van het machinepark kwam uiteraard voor onze rekening. Dat vroeg een forse investering die er op dat moment gewoon niet in zat. ‘Ga dan eens praten met Fons,’ raadde Versteijnen me aan. Al snel werd duidelijk dat de bouw of verbouw van de verouderde hallen wel gefinancierd kon worden. Maar investeren in verhuizing van onze machines en installaties viel helaas buiten de scope van Fons.”

Creatieve nieuwbouw
Versteijnen, die al bezig was met de verbouwing c.q. nieuwbouw van een eerste hal, diende bij Fons een financieringsaanvraag in om een tweede verouderde hal te vervangen. Daarmee zou de hele locatie van AllPress in één keer worden opgeknapt. En dankzij een slimme aanpak hoefde het machinepark niet te worden verplaatst, licht Van den Dries toe.
“De nieuwe hallen werden om de bestaande hallen heen gebouwd, waarna de oude delen werden ontmanteld. Zo kregen we actuele nieuwbouw met volop ruimte, zónder te hoeven verhuizen. En dus ook zónder productieverlies. De ideale oplossing voor AllPress.”     

Prima initiatief
Van den Dries is erg te spreken over Fons en raadt collega-ondernemers zeker aan om eens kennis te maken als er een huisvestingsvraagstuk ligt. “Vooral voor startende bedrijven en ondernemingen die (nog) niet zoveel vet op de botten hebben, kan Fons uitermate interessant zijn. Via deze samenwerking van de gemeente Tilburg en de BOM blijken slimme huisvestingsoplossingen binnen bereik te komen, die in eerste instantie niet of nauwelijks realiseerbaar leken. Een prima initiatief voor ondernemend Tilburg!”  
Foto's
 • Gebouw Allpress vanuit de lucht met daarachter nieuwbouw DS Smith
  Foto niet beschikbaar
 • Nieuwbouw DS Smith met rechts gebouw Allpress
  Foto niet beschikbaar
 • Nieuwbouw DS Smith met rechts gebouw Allpress
  Foto niet beschikbaar
 • Gebouw Allpress met links nieuwbouw DS Smith
  Foto niet beschikbaar
 • Nieuwbouw DS Smith
  Foto niet beschikbaar

Meer weten?

Wil je kennismaken met Fons? Weten wat hij wellicht voor je kan betekenen?
Of heb je een concrete vraag? Vul het formulier in en Fons neemt contact met je op.
Zo snel mogelijk. Zó doen we dat in Tilburg.
Overige referenties
 • TTO Sloop & Infra
  “Fons voorziet je van echt onafhankelijk advies”
 • GVT Group of Logistics, transport en logistiek
  “Fons geeft je ruggensteun bij de ontwikkeling van je plannen”
 • Bierens Machinefabrieken, toeleverancier industrie
  “Fons hielp met financiële middelen, kennis en advies”
 • P&M Express, sneltransport- en koeriersbedrijf
  “Dankzij Fons konden we vervroegd een extra investering doen”
“Fons geeft je ruggensteun bij de ontwikkeling van je plannen”
Wil Versteijnen, directeur GVT Group of Logistics

De volgende bedrijven kozen voor Fons: