Bierens Machinefabrieken, toeleverancier industrie

“Fons hielp met financiële middelen, kennis en advies”
Toen Henk Meijer in 2012 aantrad als CEO van Bierens Machinefabrieken, bleek het in tandwielen gespecialiseerde bedrijf al zo’n tien jaar na te denken over een nieuwe fabriek. “Maar wat kan een relatief kleine onderneming met zo’n grote huisvestingsuitdaging? Fons schoot ons te hulp. Met financiële middelen, maar vooral met advies en deskundigheid.”   
 
Bierens groeide uit zijn jasje. Het bedrijf zat te krap, de fabriek voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd en de huisvesting was beslist niet meer representatief. “We konden klanten niet meer fatsoenlijk rondleiden in dat oude pand.” Naast de fabriek van Bierens stond een kantoorpand te koop, ruimer en met een veel meer actuele uitstraling. De vastgoedeigenaar ging failliet en zo kwam het in de verkoop bij een curator. Een uitgelezen kans voor buurman Bierens. 

Specifieke deskundigheid
“Ondernemers kunnen eigenlijk nauwelijks nog bij banken terecht,” vervolgt Meijer. “In ieder geval niet voor hun huisvestingszaken. Bovendien heb je als klein bedrijf al genoeg andere uitdagingen op je bordje liggen. MVO-zaken, ruimtelijke ordening issues, milieugerelateerde vraagstukken … Dat veronderstelt specifieke deskundigheid, die je bij Fons kunt vinden. Zonder gemeentelijke vergunning kunnen we geen kant op, zonder provinciale toestemming op milieugebied evenmin. Als dat niet allemaal tegelijk wordt aangepakt, kun je als bescheiden speler zo’n groot project niet aan. Ja, je kunt een consultant inhuren, maar die schrijft dan een rapport dat doorgaans ergens onder in de la terechtkomt. Gelukkig maakten wij kennis met Fons. Die denkt op al die gebieden mee. Fons helpt je verder met materie- en regelgevingdeskundigheid. Hij ontzorgt je en maakt dat je in één keer bij het juiste overheidsloketje komt. Én Fons wil financieel helpen. In ons geval met een overbruggingskrediet.
Daar waren we in eerste instantie niet eens op uit, maar achteraf bleken we daar in de dalende economie erg mee geholpen!”

Helpende hand
Bierens is absoluut content met Fons en ziet deze als een waardevolle huisvestingspartner in ondernemersland. “Fons biedt je een helpende hand. Als materiedeskundige, specialist op het gebied van ruimtelijke ordening en milieuzaken en als proceshelper. En uiteindelijk ook als financiële helper, maar dat komt wat mij betreft pas achteraan. Want als al het andere niet goed is geregeld, kom je nooit bij dat financiële stukje uit. Fons heeft voor ons perfect gepast, als een stukje in een puzzel. Zonder Fons hadden we onze nieuwbouwplannen wellicht niet kunnen realiseren!”
Foto's
 • Ondertekening samenwerking tussen Fons en Bierens Machinefabrieken
  Foto niet beschikbaar
 • Directeur Henk Meijer (Bierens) en Serge Hoppenbrouwers (Fons) in de nieuwe fabriek
  Foto niet beschikbaar
 • Directeur Henk Meijer (Bierens) en Serge Hoppenbrouwers (Fons) in de nieuwe fabriek
  Foto niet beschikbaar
 • Bierens in bedrijf in de oude huisvesting
  Foto niet beschikbaar
 • Bierens in bedrijf in de oude huisvesting
  Foto niet beschikbaar

Meer weten?

Wil je kennismaken met Fons? Weten wat hij wellicht voor je kan betekenen?
Of heb je een concrete vraag? Vul het formulier in en Fons neemt contact met je op.
Zo snel mogelijk. Zó doen we dat in Tilburg.
Overige referenties
 • TTO Sloop & Infra
  “Fons voorziet je van echt onafhankelijk advies”
 • GVT Group of Logistics, transport en logistiek
  “Fons geeft je ruggensteun bij de ontwikkeling van je plannen”
 • P&M Express, sneltransport- en koeriersbedrijf
  “Dankzij Fons konden we vervroegd een extra investering doen”
 • AllPress Metals, metaalbewerking
  “Mede dankzij een financiering van Fons kunnen we nu echt uit de voeten”
“Mede dankzij een financiering van Fons kunnen we nu echt uit de voeten”
Wim van den Dries, Managing Director AllPress Metals

De volgende bedrijven kozen voor Fons: