P&M Express, sneltransport- en koeriersbedrijf

“Dankzij Fons konden we vervroegd een extra investering doen”
P&M Express op bedrijventerrein Loven groeit voorspoedig. Het sneltransport- en koeriersbedrijf zocht meer ruimte en een representatief alternatief voor zijn gedateerde pand. De firma kocht 2 aangrenzende percelen - op Kraaiven - met een pand bijna 3 keer zo groot als de bestaande huisvesting.

Eigenaar Patrick in ’t Ven: “Grond aankopen, sloopwerk, verbouw en nieuwbouw … een forse investering, waarvoor we een hypotheek afsloten bij de bank. Op een deel van het terrein, dat we in eerste instantie niet nodig leken te hebben, wilden we een parkeerplaats voor derden realiseren. Vooral ook omdat Tilburg serieuze problemen kent met het parkeren van buitenlandse truckers.” 

Fons voor laatste stukje financiering
In de gesprekken met Fons bleek een parkeerplaats voor derden toch niet het beste idee en werd besloten om het terrein wel te verharden en te omheinen zodat het er weer netjes uit zou gaan zien. Aanvankelijk leek dus een grotere investering nodig, maar uiteindelijk bleek 2 ton voldoende. In ’t Ven: “De deal met de bank was al rond en dan is het lastig om nog eens voor een lening aan te kloppen. En mijn eigen geld houd ik liever op de rekening, om de snelle groei met eigen middelen op te kunnen vangen.” P&M Express vond Fons bereid om het laatste stukje financiering op zich te nemen. Vanwege de bijdrage van zijn snelle groei aan de werkgelegenheid, maar ook vanwege het revitaliseringsaspect. In ’t Ven: “We hebben het terrein helemaal opgeknapt. Het was een grote, oude bende en nu ziet het er superstrak uit! Uiteindelijk bleken we zo hard te groeien dat we het terrein zelf in gebruik hebben genomen. Eigenlijk al op het moment dat de revitalisering gereed was.
Niettemin is dit de beste stap geweest die we ooit hebben gemaakt, want nu was de hele upgrade van de locatie in één keer klaar. Fons bood nét dat helpende handje om het in één keer goed te doen.”

Veel méér dan financieel advies
In ’t Ven is prima te spreken over Fons. “Bij de bank krijg ik hoofdzakelijk financieel advies, maar bij Fons zit je met mensen aan tafel die ook alles weten over grondlocaties en bouw. Ze kennen de lokale markt en grondprijzen en kunnen aangeven of het wel of niet slim is om ergens te kopen. Ik heb best verstand van ondernemen, maar hier gaat het om kennis en expertise die ik extern moet halen. Bij Fons!”
 
Foto's
 • Werkzaamheden op nieuwe locatie
  Foto niet beschikbaar
 • Werkzaamheden op nieuwe locatie
  Foto niet beschikbaar
 • Spandoek met impressie nieuwe bedrijfsgebouw
  Foto niet beschikbaar
 • Werkzaamheden op nieuwe locatie
  Foto niet beschikbaar
 • Werkzaamheden op nieuwe locatie
  Foto niet beschikbaar
 • Feestelijkheden rondom samenwerking P&M Express met Fons
  Foto niet beschikbaar

Meer weten?

Wil je kennismaken met Fons? Weten wat hij wellicht voor je kan betekenen?
Of heb je een concrete vraag? Vul het formulier in en Fons neemt contact met je op.
Zo snel mogelijk. Zů doen we dat in Tilburg.
Overige referenties
 • TTO Sloop & Infra
  “Fons voorziet je van echt onafhankelijk advies”
 • GVT Group of Logistics, transport en logistiek
  “Fons geeft je ruggensteun bij de ontwikkeling van je plannen”
 • Bierens Machinefabrieken, toeleverancier industrie
  “Fons hielp met financiële middelen, kennis en advies”
 • AllPress Metals, metaalbewerking
  “Mede dankzij een financiering van Fons kunnen we nu echt uit de voeten”
“Fons hielp met financiŽle middelen, kennis en advies”
Henk Meijer, CEO Bierens Machinefabrieken

De volgende bedrijven kozen voor Fons: