TTO Sloop & Infra

TTO Sloop & Infra

“Fons voorziet je van echt onafhankelijk advies”
Als bestuurslid van Vitaal, belangenvereniging van ondernemers uit Tilburg en omgeving, breekt hij al jarenlang een lans voor Fons. “Fons helpt je als ondernemer echt verder. Met zijn kennis en zijn netwerk. Soms met financiële middelen. Of – zoals bij ons – als kundige sparringpartner.” Directeur Leon van Roessel zit regelmatig met Fons aan tafel. Op zoek naar het slimste huisvestingsscenario voor zijn bedrijf TTO Sloop & Infra.

TTO Sloop & Infra dateert uit 1954. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in sloopwerken, bodemsaneringen, grondwerken, riolering, wegenaanleg en cultuurtechnische werken. Van Roessel: “We zitten op industrieterrein Kanaalzone in Tilburg-Noord. Vlakbij belangrijke uitvalswegen, direct aan het kanaal. En niet te ver van de bewoonde wereld, zodat onze mensen ’s ochtends zo op het werk en ’s avonds net zo snel weer thuis zijn. Kortom, een prima plek. Alleen zijn we er stilaan uit ons jasje gegroeid.”

Huisvesting te krap
Door het toenemende aantal activiteiten en opdrachten is de pakweg 4.000 m2 van TTO inderdaad te krap geworden. Vooral door de gecertificeerde grondbank. “Wij mogen sinds 2010 gronden die vrijkomen bij projecten, opslaan, bewerken en na keuring weer terugzetten in de markt,” vervolgt Van Roessel. “Vandaar dat we elders zo’n 15.000 m2 extra opslagruimte huren. Een noodoplossing die natuurlijk niet echt ideaal is.”

Fons als sparringpartner en adviseur
Ook het kantoor van TTO is gedateerd en niet langer representatief voor het moderne, omgevingsbewuste familiebedrijf. Met de komst van de derde generatie in het verschiet, is het tijd om een aantal plussen en minnen op een rij te zetten. Daarvoor riep Van Roessel de hulp in van Fons. “We hebben samen de toekomstige behoeften van TTO in kaart gebracht. De kansen en bedreigingen. Fons kan daarover prima met je brainstormen. Bovendien kan Fons je in contact brengen met de juiste gespecialiseerde partijen. In ons geval met Progres, specialist in bedrijfshuisvesting.
Via een quickscan zijn verschillende scenario’s geschetst. Welke kansen zijn er voor TTO om door te groeien? Welke activiteiten kunnen we nog meer ontplooien? Wat betekent dat voor onze huisvesting? Wat voor investering vraagt dat en welk rendement kunnen we dan tegemoet zien? Natuurlijk kun je ook met een bedrijfsmakelaar sparren, maar hoe weet je of die niet voor eigen parochie staat te preken? Fons – en in dit geval ook Progres – heeft geen enkel belang bij welk scenario dan ook en voorziet je dus van echt onafhankelijk advies.”

Tilburg steunt ondernemers
Via een voucher draagt Fons Tilburg bij aan de kosten van de quickscan. “We zijn nu de verschillende opties aan het bestuderen,” besluit Van Roessel. “We hopen echt hier aan het kanaal een plek te vinden waar we de komende 40 jaar vooruit kunnen. Transport over water wordt immers steeds belangrijker. De Gemeente, Rijkswaterstaat en het Rijk timmeren wat dat betreft met de verbreding van het kanaal prima aan de weg. Je voelt je hier als ondernemer echt gesteund. En zo hoort het ook, want samen zorgen we voor een gezonde en sterke economie.”

Meer weten?

Wil je kennismaken met Fons? Weten wat hij wellicht voor je kan betekenen?
Of heb je een concrete vraag? Vul het formulier in en Fons neemt contact met je op.
Zo snel mogelijk. Zó doen we dat in Tilburg.
Overige referenties
 • GVT Group of Logistics, transport en logistiek
  “Fons geeft je ruggensteun bij de ontwikkeling van je plannen”
 • Bierens Machinefabrieken, toeleverancier industrie
  “Fons hielp met financiële middelen, kennis en advies”
 • P&M Express, sneltransport- en koeriersbedrijf
  “Dankzij Fons konden we vervroegd een extra investering doen”
 • AllPress Metals, metaalbewerking
  “Mede dankzij een financiering van Fons kunnen we nu echt uit de voeten”

De volgende bedrijven kozen voor Fons: